maandag 15 mei 2017

Verkeersdag

Verkeersdag! Of beter: verkeersweek! Deze week staat alles in de school in het teken van verkeer.
De grote opening was vandaag, op maandag 15 mei, met onze grote verkeersdag.
We beginnen rustig in de klas met enkele speelse opdrachten. Met rebussen, raadsels en geheimschrift ontdekken de leerlingen waarvoor ze moeten opletten in het verkeer.
De opdrachten zijn vrij. Dat wilt zeggen: de leerlingen kiezen zelf wat en wanneer ze het maken. Op het digibord staat een groot schema waarin ze kunnen aanduiden wat ze al gedaan hebben. Zo hebben ze een overzicht van wat er nog moet gebeuren.


Daarna gaan we (onder een stralend zonnetje) een oversteekoefening doen.
De verkeersagent vertelt ons waarop te letten.


We doen ook een oversteekoefening aan een groter kruispunt, waar we aandacht besteden aan de gebaren van de verkeersagent. We merken dat wij de geboden beter kennen dan sommige auto- en fietsbestuurders!


Terug naar school voor het fietsparcours! We rijden tussen een smalle strook van kegels, kijken achterom om een nummer te lezen, maken bochten (met aanwijzen), slalommen, fietsen over kleine hindernissen en nog meer! Dit alles is een voorbereiding voor hetzelfde parcours als toets in het vierde leerjaar.Na de middag zijn we even terug in de klas voor nog wat andere spelletjes en opdrachten.
Na een fietscontrole (waarvan we helaas geen foto's hebben) mochten we nog de politiewagen gaan bekijken. Daar stonden twee agenten ons op te wachten. Eén van die agenten kenden we nog! Inspecteur Joke Celen was ooit 'juf Joke' in de Zonnebloem! De 'juf' vertelde ons heel wat interessante weetjes over wat de politie doet in het verkeer, maar de leerlingen waren natuurlijk ook supergeïnteresseerd in de verhalen over 'boeven vangen'!


Een erg gevulde dag die voorbij leek te vliegen. Bedankt aan alle vrijwilligers voor de hulp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten